Sport

Säker derbyseger för Ås

Säker derbyseger för Ås

Sport Det var derby i kväll på Bollagårdens IP mellan Forsheda IF och Västboås GoIF i fotbollsfyran.

Ett derby som grabbarna från Ås vann fullt rättvist. 0–2 (0–0) blev resultatet.

Forsheda har haft en tung försäsong och har ett ungt lag och inte speciellt mycket rutin. Västboås vann femman i fjol, har flera spelare som varit med ett antal år och nykomlingar i en ny serie är aldrig att leka med.

Stärkta av en premiärpoäng mot Visingsö gick Västboås ut på Bollagården med stärkt självförtroende. Mindre av den varan hade FIF, som ju förlorade sin premiär i Hovslätt.

Ås greppade dirigentpinnen och skapade flera fina anfall. Hade även avslut som med lite tur kunde blivit mål. Men, FIF stred tappert och Marcus Syrén och William Sandberg i mittförsvaret såg till att hemmalaget var med i matchen.

I första halvleks slutminut trodde många att 0–1 var på väg. Johan Rodin hade lobbat bollen över målvakten David Klaesson, men i grevens tid kom William Sandberg och förhindrade underläge med en läcker bakåtspark.

Ås kopplade grepp igen

Inledningen av andra halvlek handlade om mycket ställningskrig, men gästerna började åter bredda och variera spelet. Det betalade sig. Axel Bolmvall på vänsterkanten serverades en delikat passning, drog sig in mot mål och sköt ett hårt skott. Klaesson var på lädret, men kunde inte stoppa utan 0–1.

Bara någon minut senare var Johan Rodin nära att skarva in tvåan, men bollen rullade precis utanför ena stolpen. Men Ås fortsatte att trycka på och ett vackert anfall med flera geniala pass utmynnade i att Martin Strand fick läge och på volley med vänsterfoten krutade han in 0–2 i kryssets närhet.

Forsheda vägrade dock vika ner sig utan försökte och flyttade upp folk. Andreas Jörgensen hade ett skapligt läge, ett annat avslut var ännu bättre men då stod VGoIF-keepern Johan Berg exakt rätt i bollbanan och Jörgensen brände även sin nästa chans.

Västboås hade trots allt bra kontroll och vann rättvist.

– Vi har en supermoral i det här gänget och jag är stolt över grabbarna, pustade Johan Berg, som ju också är tränare.

– Vi får inte till det, vi gör allt för svårt och måste spela enklare, tycker FIF:s tränare Christer Petersson.

Ja, FIF har en del jobba på medan Ås maskineri så att säga bara rullar på.

I vinnarlaget måste några spelare rosas alldeles extra. Främst mittfältarna Patrik Magnusson och Martin Strand, kantspringarna Axel Bolmvall och Filip Albertsson, Johan Rodin som rör om i grytan, lagkaptenen Andreas Gustavsson som sliter oerhört och så Berg längst bak som hela tiden manar på.

FIF:s bästa är redan nämnda, mittbackarna Syrén och Sandberg.

Foto: Anette Hedin och Tero Väisänen

x

Matchfakta

Forsheda IF–Västboås GoIF

0–2 (0–0)

Mål: 0–1 (59) Axel Bolmvall, 0–2 (70) Martin Strand.

Avslut på mål: 6–6 (2–3).

Avslut utanför/över: 5–8 (0–3).

Hörnor: 5–6 (1–3).

Varningar: Martin Johansson, F (36), Jesper Hjelmgren, V (90).

Domare: Magnus Andersson, Huskvarna.

Publik: cirka 175.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *