Rydaholm vann derbyt

Sport Rydaholms GoIF vann derbyt över Alvesta med 4–2.

Alvesta var klart bättre i 45 minuter och hemmalaget kan tacka sitt försvar att det stod 0–0.
– Inte bra alls. Alvesta var då mycket bättre än vi hade förväntat oss, säger hemmatränaren Ilija Dobric om grannlaget.

Men så steg Ivan Vasilj in i handlingen. Efter 48 minuter nickade han in 1–0. Gästerna fick dog strax alldeles efter med 1–1 som följ och lite senare stod det 1–2 på resultattavlan.

Då steg en annan hemmaspelare in i handlingen: Värnamograbben Haris Kolaric. Han vände på egen hand 1–2 till 4–2. Minuterna var 53, 60 och 85.

Hemmatränaren var mycket nöjd med sista 45 minuterna: Bra djupledspel och stor rörlighet. Haris Kolaric skapade det ena läget efter det andra. I motståndarnas straffområde är han hur het som helst.

– Det känns bra med tre mål , men ännu bättre med en vinst, säger Haris anspråkslöst om sitt första hattrick i Rydaholm.

Ivan Vasilj var också strålande, som nästan alltid. Den tredje som får överbetyg är nog den som i snitt får mest ros i laget: Alltså Pierre Rosberg.

Nu leder Rydaholm serien alldeles före Älmhult och Räppe som båda har en match mindre spelad. Så vill det sig illa kan Rydaholm vara nedpetad till tredjeplatsen igen på söndag eftermiddag.

– Vi har kvar att möta Älmhult borta och Räppe hemma, inflikar Ilija.