Rydaholm tappade i slutet

Sport Rydaholms SK hade länge 2–0 mot Glimma men hemmaföll till slut med 2–3 (0–0, 2–0, 0–2, 0–1).

Efter 33.28 tog RSK ledningen genom Alexander Ekman med Peter Strömwall och Henrik Gustafsson framspelare. 2–0 gjorde Tobias Lönnqvist, ganska exakt två minuter senare (35.17).

Det såg ljust ut för ett hemmalag som spelade bra.

I tredje perioden satsade Glimma hårt för att nå ikapp och lyckades. Reduceringen kom efter 53.44 och kvitteringen efter 55.14.

Gästernas segermål kom 19 sekunder in på förlängningen.

RSK förlorade skotten med 38–41 (17–10, 14–13, 7–16, 0–2).

RSK-målvakten Sebastian Rylander var nära att bli matchvinnare i sin första match i sin nya klubb. Sammantaget var han mycket bra och nu blir det tufft om han eller Jesper Svensson ska vara förstemålvakt.

Alexander Ekman och Ludvig Persson märktes också lite extra.

– En mycket bra match men vi skulle ha avgjort med tanke på vår fina första period, noterar RSK-tränaren Martin Pettersson.

I slutet gick hemmaspelarna lite på knäna. Precis som i fler andra matcher tappar man i slutet. Kanske är man inte tillräckligt tränade.

Det blev en poäng i alla fall och RSK har inlett fortsättningstrean med två enpoängare.

det blir tufft att ta första segern på söndag för då bortamöter RSK ett Limhamn som inlett serien med tre raka segrar.