Sport

Oskar drabbades av cancer

Sport Oskar Mohlin i IFK Värnamo har drabbats av cancer.

Beskedet fick Oskar för en kort tid sedan efter ett flertal undersökningar som startade redan 2014.

Oskar kom till IFK Värnamo från Gnosjö inför säsongen 2014. Under hela 2014 hade han från och till skadekänningar på olika ställen, och under hösten fick han allt mer problem med rygg och lår. Efter
undersökningar på ett flertal olika sjukhus, magnetröntgen, skelettröntgen och behandlingar kom svaret att han hade en stressfraktur i lårbenet. En längre tids rehabilitering följde men Oskars smärta avtog inte med följden att han fick problem med ex sömn och vardagen.

Ytterligare undersökningar tillkom, och till sist fann man på Karolinska i Stockholm att Oskar har cancer. En cancer som fanns redan 2014 men som missats vid undersökningarna på andra sjukhus.

Oskar har nu påbörjat behandling på Karolinska enligt hans egen önskan då han känner störst förtroende för verksamheten där. I tisdags var han och hälsade på A-truppen inför en träning, och som vanligt puschade han på spelare och ledare med viljan att vi skulle avsluta säsongen bra.

– Vi spelare, ledare och alla övriga i IFK Värnamo kommer att stötta Oskar på alla sätt vi kan under den här tiden, säger IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *