Sport

Nu leder Felix F3-serien

Nu leder Felix F3-serien

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo övertog den sammanlagda ledningen i FIA F3 European Championship, europamästerskapet för Formel 3, när han vann två av helgens tre race i portugisiska Portimão från första startposition.

Felix inledde helgens tävlingar med en tredjeplats i lördagens första race, och dominerade sedan de två resterande heaten där han kontrollerat kunde köra hem säsongens åttonde och nionde seger. Den 23-årige smålänningen noterades också för snabbaste varv i båda loppen, på en bana som användes för första gången i EM-sammanhang.

 Felix var i det mer än 30 bilar stora F3-fältets ende svensk och han tar i och med helgens resultat över taktpinnen i sammandraget från italienaren Antonio Giovinazzi. Han har nu skaffat sig en ledning på 34,5 poäng med 150 kvar att köra om.

– En helt otrolig helg. Jag kunde nästan inte drömma om att det skulle gå riktigt så här bra, men vi har haft god kontroll på läget och det känns skönt att äntligen få leda mästerskapet. Bortsett från lite problem med däcken i det första kvalet har allt fungerat perfekt den här helgen och dessutom är den här banan grymt rolig att köra. Det börjar dra ihop sig i mästerskapet och jag är glad att vi fick med oss ett så bra resultat härifrån, säger Felix.

Felix stall, italienska Prema Powerteam, åtnjöt en av sina bästa helger någonsin i F3-EM och lade beslag på åtta av de totalt nio pallplatser som stod på spel på den portugisiska Algarve-kusten.

-– Jag är så otroligt stolt över att tillhöra det här teamet. Vi har alltid varit snabba, men den här gången levererade hela teamet till ett hundra procent. Det är fantastiskt att köra racerbil när allting fungerar och när alla drar åt samma håll på ett sådant här sätt. Ett stort, stort tack till alla på Prema Powerteam – nu ska vi se till att vinna den här titeln, även om det kommer att kräva fortsatt hårt jobb.

 Endast två EM-deltävlingar återstår av årets säsong. Den näst sista avgörs på Nürburgring i de tyska Eifelbergen den 25–27 september.

 RESULTAT (TOPP FEM)
Portimão (POR) | Deltävling 9/11 

Race 1

1: Jake Dennis (GBR/Prema Powerteam)
2: Alexander Albon (THA/Signature)
3: Felix Rosenqvist (SWE/Prema Powerteam)
4: Lance Stroll (CAN/Prema Powerteam)
5: Markus Pommer (GER/Motopark)

Race 2
1: Felix Rosenqvist (SWE/Prema Powerteam)
2: Jake Dennis (GBR/Prema Powerteam)
3: Lance Stroll (CAN/Prema Powerteam)
4: Gustavo Menezes (USA/Carlin)
5: George Russell (GBR/Carlin)

 Race 3
1: Felix Rosenqvist (SWE/Prema Powerteam)
2: Jake Dennis (GBR/Prema Powerteam)
3: Lance Stroll (CAN/Prema Powerteam)
4: George Russell (GBR/Carlin)
5: Sergio Sette Camara (BRA/Motopark)

MÄSTERSKAPSTABELL (TOPP FEM)
Efter 9/11 deltävlingar
1: Felix Rosenqvist (SWE/Prema Powerteam), 378
2: Antonio Giovinazzi (ITA/Carlin), 343,5
3: Charles Leclerc (MON/Van Amersfoort Racing), 324,5 
4: Jake Dennis (GBR/Prema Powerteam), 309 
5: George Russell (GBR/Carlin), 186 

MER INFORMATION

Felix Rosenqvist: www.felixracing.se
Prema Powerteam: www.premapowerteam.com
FIA F3 European Championship: www.fiaf3europe.com

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *