Närmast en skräll av IFK mot Elfsborg

Sport Det kändes nästan som tre poäng även om det bara blev en för IFK i mötet med Elfsborg.

3–3 (2–0) mot ett allsvenskt lag är meriterande och nu måste man ta IFK på allvar efter en seger, en oavgjord och en knapp förlust i matcher mot allsvenska lag. Det känns som en skräll med en poäng mot ett allsvenskt topplag som Elfsborg. Men mer en skräll var att IFK spelade bra. Elfsborg var inte var så bra som förväntat.

Issam Jebali verkar ha kommit fantastisk balans i år: spelfördelare och frågan är om ens Elfsborg hade någon som i dag kunde mäta sig med honom. Oscar Johansson verkar ha tagit ytterligare ett steg framåt och det var fler som visade oväntat bra spel. Det var däremot svårt att hitta någon som klappade igenom när man ställdes mot mer namnkunniga motståndare. En stark insats av alla.

Johan Svan gjorde 1–0 på en elegant frispark efter fem minuter. 2–0 kom mycket logiskt i 28:e minuten genom Oscar Johansson. Även om Elfsborg spelmässigt sett kom tillbaka var halvtidsresultatet helt logiskt. Det var IFK som hade klart flest målchanser.

Elfsborg kom tillbaka
Jörgen Horn reducerade fem minuter in på andra halvlek och i 58:minuten presenterade hemmasonen Viktor Claesson sig med att kvittera för sitt Elfsborg.

När Simon Hedlund gav gästerna ledningen i 70:e minuten kändes det nästan som att IFK skulle bli utan poäng. Men hemmalaget kom igen och spelade åter lysande på Ljusseveka konstgräs inför cirka 600 personer. I 80:e minuten kvitterade Pär Cederqvist och faktum är att det var IFK som hade bästa chansen till segermål.

Cupäventyret är över när det gäller att vinna gruppen men IFK har visat prima takter och har en mer eller mindre betydelselös match kvar när man ska ta sig an Assyriska.

Sol över Ljusseveka och även om det blev kallare i slutet av matchen värmde spelet. Spelarna i IFK Värnamo verkade respektlösa mot laget från Borås. Det skiljer en division lagen emellan och cirka tolv mil på kartan. Och visst ska Elfsborg vinna nio av tio matcher mot ett förmodat icke topplag Superettan, men i dag var det den tionde matchen. Eller ska vi tro att IFK i år höjer sig ett snäpp och blir minst ett mittenlag….

Det ät för tidigt att sia om säsongen men tränarna Jörgen Petersson och Kuno Johansson har ett knippe utvecklingsbara killar att forma och det verkar vara harmoni i truppen.

Text: Per Bunnstad