Mycket bra av Viktor Claesson

Värnamo.nu

Sport Viktor Claesson svarade för en mycket fin insats när Sverige besegrade Finland med 3–0 (1–0) i en träningslandskamp för herrar.

Sverige gjorde en stabil match och en av de bästa i laget var Värnamos Viktor Claesson, fostrad i IFK men som till vardags numera spelar i Elfsborg.

Viktor gjorde en fin framspelning till det läge som gav svensk straff och 1–0. Han spelade också snyggt fram till målet som betydde 3–0.

En som visade framfötterna var just Viktor som låg bakom mycket av det svenska anfallsspelet i den första halvleken. I den 24:e minuten fick hade han ett fint skott strax utanför straffområdet. Men trots en klockren träff fick den finske målvakten ett finger på bollen som gick upp i ribban. Fem minuter senare var han framme igen på en hörna men avslutet gick tätt utanför stolpen. Ytterligare ett par minuter senare agerade han framspelare istället och friställde sin lagkamrat till vardags, Marcus Rohdén, som ur en snäv vinkel ändå lyckades lobba bollen över den finske målvakten. Men också det avslutet gick precis utanför.

Sveriges ledningsmål skulle dock komma. På övertid i den första halvleken revs Mikael Ishak ned i straffområdet och Emil Salomonsson gjorde inget misstag från elva meter. 1-0-ledningen i paus utökades omgående i inledningen av den andra halvleken. Nyinbytte Melker Hallberg serverades en perfekt genomskärare av Rohdén och slog distinkt in 2-0 redan innan en minut hade gått av den andra halvleken. Faktum är att det dröjde inte mer än dryga tio minuter till innan Sverige utökade ledningen till 3-0.

Han hade dessutom ett par egna målchanser som var nära att resultera.

Viktor Claesson spelade en dryg timme och blev sedan utbytt då förbundskapten Erik Hamrén ville lufta så många spelare som möjligt.