Sport

Michaela vann GP-final

Michaela vann GP-final

Sport Till finalen i Sweden Grand Prix i Göteborg deltog systrarna Michaela och Johanna Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille och de svarade för fina resultat.

Michaela vann totalt och Johanna kom femma. Michaela tävlade i klassen senior och Johanna i junior.

GP består av tre deltävlingar och en final. Beroende placering i grundomgång och i final så får skyttarna poäng. Med andra ord två tabeller att samla poäng till. Vinsterna i tabellen för grundomgången är rena pengapriser baserat på antalet deltagare.

De tre bästa delar på detta och för finaltabellens del så är det enbart totalvinnaren av denna som får ett resestipendium att spendera på en internationell tävling som sportchefen ska godkänna. I skyttesammanhang ganska mycket pengar att vinna. För att göra det lite mer spännande så multipliceras poängen med 1,5 vid i finalen i Göteborg.

I Göteborg vann Michaela grundomgången och med sina tidigare poäng så vann hon hela serien i grundomgången för damer 10 meter. I finalen i blev hon tvåa men med sina tidigare poäng sedan tidigare så vann hon hela denna tabell också.

Johanna Arvidsson blev dock utan prispengar men gjorde en fin insats i Göteborg där hon blev sexa i grundomgången och tog silver i finalen. Sammanlagt blev hon fyra i grundomgångstabellen och slutlig femma i finaltabellen.

Michaela Arvidsson, Emilia Bedoire och Anna Norrman blev medaljörer i seniorklassen. Privatbild

Johanna Arvidsson, Louise Nilsson och Josefin Nilsson var på pallen i juniorklassen. Priv atbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *