Sport

Mållös premiär för IFK Värnamo

Mållös premiär för IFK Värnamo

Sport IFK Värnamo var närmast segern i seriepremiären borta mot Trelleborgs FF men fick nöja sig med 0–0.

Matchen får nog sammanfattas så här: tråkig premiär, få målchanser – en typisk 0–0-match och en match där inget lag vågade gå ordentligt framåt för att riskera förlust. Planen beskaffenhet och lite premiärnerver gjorde inte heller saken bättre. Planen var närmast urusel, ungefär som det brukar vara i april.

– En svår bortamatch så vi är närda att det blev en poäng även om kanske inte några supportrar gladdes, noterar IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Elva IFK-spelare och ett par inbytta och egentligen godkänt för alla även om få glänste. Målvakten Jonathan Rasheed gjorde liksom sin kollega i hemmamålet ett par fina räddningar och spelade stabilt hela matchen,
Fyrabackslinjens Viktor Nilsson, David Engström, Johan Andersson och Peter Jul Nielsen sattes inte på väldigt svåra prov men de skötte defensiven bra. Offensivt blev det itn es å mycket för någon av dem

På mittfältet hade IFK Simon Nilsson, Johan Svahn, Martin Claesson och Oskar Johansson. Martin var mycket brytsäker och bäst i offensiven var Johan.

Framåt fick Issam Jebali och Pär Cederqvist inte jätttemånga chanser men de oroade många gånger hemmaförsvaret. Klart godkänt till båda. Issam hade ett kanonskott där hemmamålvakten superräddade och sedan två frilägen utan mål. Får bara Issam målskyttet att blomma ut kan han bli en av de mest tongivande i hela serien.

Efter 76 minuter bytte IFK ut Oskar Johansson och Simon Nilsson. In kom Freddy Winsth och Tobias Englund i ett försök att få till lite mer framåt.

På söndag är det hemmapremiär för IFK och då väntar alltid stabila Ljungskile.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *