Lakers på slutspelsplats – HV förlorade

Sport HV71 förlorade med 1–5 mot ärkerivalen Linköping på bortais samtidigt som Växjö vann med 4–1 mot Rögle i Ängelholm.

HV71 kom i underläge redan efter 3.46 men 34 sekunder senare kom kvitteringen. Simon Önerud gjorde mål med Mattias Tedenby och Emil Johansson som framspelare.

Före paus återtog LHC ledningen och i andra perioden ökade man på till både 3–1 och 4–1. 5–1 kom i matchens sista minut.

Snabbt mål av Lakers
Redan efter 48 sekunder gjorde Teemu Laakso 1–0 för Lakers. 2–0 och 3–0 kom inom en dryg minut mitt i andra perioden genom Joey Crabb och Niclas Lundgren.
Hemmalaget reducerade men tidigt i tredje perioden gjorde Cory Murphy 4–1. I dag var det målskytter som tidigare inte gjort så stort väsen av sig.

På slutspelsplats
Tack vare segern gick Lakers förbi Djurgården och har just nu den sjätte och sista direktslutspelsplatsen. HV har nu sex poäng upp till sjätteplatsen.