Sport

Kolaric avgjorde för Rydaholm

Kolaric avgjorde för Rydaholm

Sport Rydaholm fick en smakstart på höstomgången med 1–0 borta mot Glömminge.

Målet kom efter 53 minuter genom Haris Kolaric.

Det var en jämn match där Glömminge visade upp ett bättre spel än i våras:
– De har fått en del nya och spelade bra, berömmer Ilija Dobric som tränar Rydaholm.

Han tycker att hans egna grabbar kämpade mycket bra även om passningsspelet kunde varit bättre. Det var också lite svårspelat på den något trånga planen.

I första halvlek hade Rydaholm de bästa målchanserna men det dröjde till början av andra halvlek innan Haris Kolaric hittade rätt. Det var en tilltrasslad situation och cirka fem meter från motståndarmålet lyckades han stöta in bollen i mål.

–  Vinsten är det viktigaste, målet är bara en bonus. Det skönaste är att äntligen vara skadefri, säger målskytten som varit skadad under större delen av säsongen.

Han spelade de tre första matcherna men har sedan bara kunnat göra något enstaka inhopp.

– Nu kan jag spela utan smärta, noterar Värnamograbben.

Glömminge försökte anfalla efter fina omställningar men det tog oftast stopp en bit in på gästernas planhalva. Det var för övrigt mycket spel på mitten under stora delar av matchen.

Även om matchen var spelmässigt jämn hade Rydaholm något fler målchanser. Hemmalaget hade en riktigt bra målchans när ett skott strök stolpen.

Inför matchen hade Rydaholm bara två poäng till Glömminge men nu skiljer det fem poäng och avståndet ned till de undre strecken ökar.

Närmast väntar nu derby hemma mot Ljungby. Alejandro Sanchez fick sin tredje varning i dag och han missar därmed den matchen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *