Knapp förlust för VHK-juniorerna

Sport Värnamo Handbollsklubbs damjuniorer har mött serietvåan Ronneby och förlorat med knappa 18–21.

Tränaren Peter Alzén berättar:

I dagens hemmamatch ställdes vi mot serietvåan Ronneby. Ett duktigt motstånd som vi har full respekt för, samtidigt som vi kände att med en bra prestation skulle vi kunna ge dem en ordentlig fight.

Vi gör första målet, sedan gör gästerna ett ryck omgående och efter cirka kvarten spelad ligger vi under med 1–5 innan vi lyckas komma rätt i matchen. Sakta men säkert krymper vi underläget till enbart en boll i halvlek.

Ronneby valde att punkta bort Alma Jasarevic från start till slut och vi fick lägga mycket av energin på att hitta alternativa lösningar under första halvlek.

Det är även Ronneby som startar andra halvan bäst och skaffar sig ganska snabbt på nytt ett fyra måls övertag innan vi på nytt kämpar oss i fatt. Ytterligare en gång rycker motståndaren och med sju minuter kvar har de en ledning med sju bollar.

Tjejerna vägrar vika ner sig och avslutar matchen på ett strålande sätt och med enbart två minuter kvar är vi enbart två bollar efter och har lite vittring. Ronneby reder ut stormen och kan till slut vinna med 21–18.

Det var en match där punkten på Alma fanns konstant, som sagt. Nu lät vi henne vara punktad stora delar och valde att försöka använda oss av de ytor som skapades i stället. Något som jag överlag tycker vi lyckades med.

Kanterna fick större utrymme och vänstersexan Josefin Gerdtman gör en mycket bra match med fem baljor. Amanda Bard drar som vanligt ner applåder med ett antal räddningar av mycket hög klass.

Samtliga spelare visar en underbar moral och attityd matchen igenom, något som gör att vi gång på gång vägrar vika ner oss. Visst känns det surt att man nu två matcher i rad inte fått med några poäng trots riktigt bra prestationer, men vi har mött två bra motståndare som bjudit på ett motstånd som vår fortsatta utveckling mår väldigt bra av.

Även mycket glädjande att vi idag får igång målskyttet hos fler i truppen och visar upp lite större bredd.

Matchfakta Värnamo HK – Ronneby 18–21 (8–9)

Målskyttar Värnamo HK: Josefin Gerdtman 5, Alma Jasarevic 3, Lisa Karlsson 3, Selma Veladzic 2, Isagel Josefsson 2, Ida Rimark 2, Blenda Limani 1