Sport

Klart med Felix säsong – mycket i USA

Klart med Felix säsong – mycket i USA

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo – regerande Europamästare i Formel 3 – kommer att ta sig an ett omfattande tävlingsprogram under racingsäsongen 2016.

Den amerikanska formelbilsserien Indy Lights blir en av hörnstenarna.

Felix har skrivit på för det Indiana-baserade teamet Belardi Auto Racing, för vilka han också toppade de officiella Indy Lights-testerna i Homestead, Miami, i slutet av januari. Felix teamkamrat under säsongen blir amerikanen Zach Veach, trea totalt i mästerskapet 2014.

Felix Rosenqvist befinner sig just nu i Phoenix, Arizona, där försäsongstesterna fortsätter på ovalbanan Phoenix International Raceway nu på torsdag.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla i USA i år, och att få göra det tillsammans med Belardi Auto Racing, säger Felix Rosenqvist till Värnamo Nu.
– Testet i Homestead gick bra och jag kände mig hemma i bilen mer eller mindre med en gång. Jag trivs med teamet, och själva racingen verkar grymt kul. Det är en stor variation av banor och en bil man får brottas lite med, och det gillar jag. Det blir säkert ganska annorlunda att tävla på den här sidan av världen, men samtidigt en riktigt spännande utmaning!

Indy Lights är det sista steget på trappan mot IndyCar, den amerikanska motsvarigheten till Formel 1. Mästaren i Indy Lights belönas med en miljon dollar för vidare avancemang till just IndyCar, och garanteras också minst tre IndyCar-starter – däribland en i det världsberömda storloppet Indy 500 – efterföljande säsong.

Bilarna i Indy Lights byggs av den italienska chassikonstruktören Dallara, och är utrustade med motorer på runt 500 hästkrafter. Kalendern bjuder på stor omväxling, med tävlingar på såväl stadsbanor som ovaler och mer traditionella anläggningar. Säsongspremiären äger rum på gatorna i St. Petersburg, Florida, den 11-13 mars.

Vid sidan av sina amerikanska åtaganden kommer Felix Rosenqvist även fortsatt att bibehålla en stark närvaro på den europeiska racingscenen. Ytterligare information presenteras senare den här veckan.

– Det har varit enormt smickrande att se vilket intresse som funnits runt min situation och min framtid den här vintern. Det är helt enkelt otroligt att få känna det stödet, och jag är glad att kunna meddela att jag själv är väldigt nöjd med det vi har fått till. De sista detaljerna kommer att presenteras om några dagar, men en sak kan jag lova redan nu: det här blir min mest fullspäckade säsong hittills, avslutar Felix Rosenqvist.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *