Sport

Klart för damernas EM på Hook

Klart för damernas EM på Hook

Sport Tävlingsledningen är redo.

Banan är redo. Spelarna är redo. Solen verkar redo också. Nu kan EM i golf för damer på Hooks Golfklubb börja!

Det råder full aktivitet på den lilla pärlan till golfanläggning vid Hokasjön, drygt tre mil söder om Jönköping. Efter ett år av förberedelser är det äntligen dags för damernas Europamästerskap.

Magnus Grankvist, projektledare för EM damer på Svenska Golfförbundet (SGF), säger:

– Under tisdagen hörde jag många positiva kommentarer om banan av coacher från olika länder. De gillar främst konditionen, längden och att det finns många strategiska platser att landa bollen på. Det känns som en bra början.

144 spelare från 26 nationer är på plats, varav 19 spelare från Sverige. Högst rankad av svenskorna är Linnéa Ström, Göteborgs Golfklubb, som just nu är femma i amatörvärlden.

Hemmahoppet heter Martina Edberg, brorsdotter till Europatourspelaren Pelle Edberg.

– Jag tar det här som vilken tävling som helst. Om jag har en fördel av att det är min hemmabana? Både ja och nej. Ja, jag känner banan, nej, teeboxarna är placerade helt annorlunda mot normalt, så det är nästan som en ny bana. Jag hoppas förstås kunna spela bra den här veckan, säger Martina Edberg till golf.se.

Tilda Green från Värnamo har dock dragit sig tillbaka från spel. Hon säger att hon inte hittat formen.

Cajsa Persson, Jönköpings Golfklubb, lär nog också få en hel del följare i sin boll, liksom Linn Andersson med ett förflutet på både A6 Golfklubb och Jönköpings Golfklubb, men som tävlar för Barsebäck Golf & Country Club – British Open-vinnaren Henrik Stensons moderklubb tillsammans med Gullbringa Golf & Country Club – sedan ett par år tillbaka. Även Louise Henningsson, Gränna Golfklubb, hoppas på stora skaror av supportrar i sommarsolen.

Tävlingen avgörs över fyra dagars slagspel. Efter tre dagar går en kvalgränsen där  60 av spelarna får fortsätta att  kämpa om medaljerna finaldagen.

Golf.se presenterar dagliga rapporter från EM Damer till och med finaldagen lördag. På lör dagen blir det dessutom livesändning på EGA:s hemsida.

För att följa aktuell ställning, gå in på:

http://www.ega-golf.ch/content/european-ladies-amateur-championship

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *