Klar WIK-seger mot jumbon

Sport Waggeryds IK hade som väntat inget större besvär att besegra Hillerstorp som är jumbo i damtrean.

Matchen i Vaggeryd slutade 3–0 (2–0). Det dröjde ändå till 35.e minute innan ledningsmålet kom genom Julia Gustafsson. Fem minuter senare ökade Elsa Åkerhag på ledningen. Det sista målet kom i minut 83 genom Ellen Hannevad.

WIK hade ganska stor bollkontroll över hela matchen men gästerna bjöd ändå på bra motstånd i en match som hade ganska få målchanser.
– Hillerstorp spelade bättre än sin tabellposition, noterar hemmatränaren Bengt Carlsson.

Att det var serietvåan mot jumbon kunde man inte tro. Båda lagen spelade nämligen mycket bra men WIK-segern kändes aldrig hotad.

– Jag vill berömma hela vårt lag. I dag fungerade det mesta, bra crossbollar, genomlöpningar, press på bollhållare…

Lite extra beröm till Moa Ekwurtzel som slet kopiöst i hela matchen, Ellen Hannevad och Elsa Åkerhag.

Närmast väntar returmatch mot Hillerstorp på söndag.

– Vi ska inte underskatt motståndet, lovar Bengt Carlsson.