Kärda vann mot Skillingaryd

Sport Kärda IF besegrade Skillingaryds IS med 2–0 och vann därmed gruppen i Smålandscupen.

Unga SIS bjöd betydligt mer rutinerade Kärda överraskande motstånd.

Första halvlek kvar spelmässigt jämn men det var Kärda som hade de klart vassaste avsluten. Följdriktigt kom ett ledningsmål efter 40 minuter. Det var Robin Söderberg som säkert satte en straff i mål.

Efter paus tog SIS över kommandot och svarade för säsongens så här långt bästa halvlek.

– Vi tryckte tillbaka Kärda bra och att kunna göra en så bra insats mot detta motstånd imponerade på mig, säger SIS-ledaren Anders Fredén.

SIS med en medelålder kring 18 år visade ingen respekt för Kärda utan lekte mycket boll. Det tog dock oftast slut vid straffområdet. Kärda hade ett mycket starkt försvar som inte bjöd SIS på något. Någon rejäl målchans skapade inte SIS.

– Nej, de hade ett mycket tajt försvar, noter Anders.

Matthias Andersson gjorde comeback och när han blir fulltränad kommer han att betyda mycket. Annars kretsar det en hel del kring Oscar Persson men flera av de andra överraskande.

Oscar Petersson är spelande tränare i Kärda och han var nöjd med framför allt första halvlek och att man var stabila bakåt.

– Skillingaryd satte hög press på oss i andra halvlek, noterar han.

Oscar berömmer alla för en klart godkänd insats och inte minst de som fick chansen när man saknade några spelare i dag.

Lagets andra mål kom efter 80 minuter genom Jakob Björk.