Kärda spelade 3–3 i kvalrysare

Sport Det blev 3–3 (0–1) i kvalmatchen mellan Kärda - Österbymo.

Första halvlek var inte alls bra för hemmalaget:
– Nej det var inte muntert. Uruselt spel, säger hemmaledaren Kjell Eriksson.

Inställningen till andra halvlek var att verkligen ta tag i spelet. I stället kom 0–2 bara 2–3 minuter in på andra halvlek.

Kärda kom dock tillbaka tack vare en patenterad hörnvariant. Man har gjort flera mål på denna varian och det var Arijan Iveljic som gjorde mål

– Matchen vände då och vi gick upp till 3–2 efter mål av Milan Bojic och Arijan Iveljic igen. Vi borde ha avgjort men stolpe och ribba var i vägen och vi hade också bra skott alldeles utanför mål.

När Kärda var på väg mot 4–2 kom överraskande en kvittering i 75:e minuten.

– Ser man över hela matchen borde vi ha vunnit, säger Kjell Eriksson.

På de följande straffarna vann Österbymo och det betyder laget står över omgång 2 för att i sista gruppspelsmatchen ta sig an Ljungarum. Däremellan mötes Ljungarum – Kärda.

Arijan Iveljic, Adi Redes och Oscar Petersson får extra beröm i Kärda efter matchen i kvalserien till fotbollsfyran.

Text: Per Bunnstad