IFK Värnamo vann i Turkiet

Sport IFK Värnamo har i dag spelar mot Dynamo Kievs andralag under träningslägret i Turkiet och vunnit med 3–1.

Målen gjordes av Pär Cederqvist, Issam Jebali (arkivbilden) och Oskar Johansson.

– En ok första halvlek och en mycket bra andra, summerar IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Dynamo Kiev från Ukraina förväntas hålla motsvarande klass som svenska lag i Superettan:
– Mycket tekniska och tuffa spelare, killar i åldern 18–22 år, noterar Jörgen.

Han var imponerad av motståndet och IFK hade det tufft i började. Dynamo hade ett skott i stolpen i första minuten men bara några minuter senare tog IFK ledningen.

Johan Svahn spelade snyggt in till Pär Cederqvist som gjorde 1–0.

Glädjen blev kortvarig för bara ett par minuter senare kom kvitteringen, även det ett snyggt mål.

I första halvlek var Dynamo det något bättre laget men efter paus tog IFK över.

– Riktigt bra spel, berömmer Jörgen.

David Enström spelade fram en fri Issam Jebali som rundande målvakten och la in 2–1.

3–1 kom genom Oskar Johansson efter fint förarbete av Simon Nilsson. Just Simon var en kille som överraskade med mycket piggt spel och han ser ut att bli en värdefull spelare för IFK.

I övrigt handlade det mycket om rutinerade killar som Pär Cederqvist och Issam Jebali. Även Oskar Johansson som kanske ännu inte kan kallas rutinerad men spelar som en sådan, var alert.

Flera magsjuka

Magsjuka härjar i laget och 4–5 man sakandes.

– Vi hade 15 man att tillgå i dag, noterar IFK-tränaren.

Fyra byten gjordes: I halvtid kom Freddy Winsth in i stället för Johan Andersson, vilket var planerat redan före matchstart.

Efter 55 minuter var det dags för Simon Nilsson att kliva av och Yves Nkuru kom in

Henrik Widén byttes också in och då fick Peter Jul Nielsen utgå. Tobias Englund kom in i stället för Oskar Johansson.