Sport

IFK utan poäng mot ÅFF

IFK utan poäng mot ÅFF

Sport Nej, det gick inte för IFK Värnamo på Kopparvallen mot Åtvidabergs FF.

Hemmalaget hade en jättechans, förvaltade den rätt och snyggt och vann med 1–0 (0–0).

Förlusten är inte mycket att säga om. IFK lyckades inte skapa målchanser och hade egentligen bara ett skott mot mål i slutet genom inhopparen Ellis Culum. Men, det var så att säga plockpotatis för ÅFF:s keeper Gustav Jansson.

Matchen i stort var ingen höjdare, ty det är ju offensivt spel med chanser alla vill se – och prestera. Lagen tog ut varandra, mycket kamp och mycket byta boll.

Stundtals hade de vit-blå bra spel med ett antal passningar, men det var inte tillräckligt denna härliga sommarkväll. Åtvidaberg behöver inte be om ursäkt för att de tog de tre poängen och på kuppen smet förbi Värnamo i tabellen.

– Det är bara att gratulera Åtvidaberg som är starka, har två bra mittbackar, sammanfattade IFK:s tränare Peter ”Kuno” Johansson.

• Vad skulle varit bättre?

– Vi avslutar för lite i bra lägen. Vi har ett antal nästan- eller halvchanser, men tog för sena beslut och då blev det komplicerat.

Bäst i IFK var som så många gånger tidigare Issam Jebali. Långa stunder var han överallt, trixade och trollade eller jagade boll. Men, inte ens hans härliga attityd och försök räckte.

– Han var planens gigant, tyckte Kuno.

Martin Claesson på mitten gjorde ett stort och ganska lyckat arbete. Simon Nilsson var riktigt på hugget i första halvlek och Victor Nilsson följde upp med löpningar på kanten. Det var framför allt på vänstersidan det bästa hände för IFK:s del.

I backlinjen var David Engström och Freddy Winst åter stabila i mitten och Jonathan Rasheed kan inte lastas för nederlaget. ÅFF:s fullträff var otagbar.

En som inte fick till det var Pär Cederqvist. Han behöver så väl lyckas, vilket man unnar honom.

– Totalt gjorde vi en okej insats och jobbade hårt, tillade Peter Johansson.

Även om det ”gick åt skogen” den här gången finns något positivt; det kommer nya matcher.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *