Sport

IFK-tjejer föll i DM-semifinal

IFK-tjejer föll i DM-semifinal

Sport Gårdagens DM semifinal för flickor 17år, F98, i Kalmar mellan de båda IFK lagen Kalmar och Värnamo slutade med hemmavinst 4–0.

Värnamotjejerna, flera födda 99 och 00 hängde inte alls med i tempot i första halvlek då det stod 3–0.
– Dock saknades inte chanser. Vid 0–0 i början av matchen träffade Fanny Götesson stolpen och några minuter senare sköt Amanda Heiel i överliggaren, berättar Andreas Heiel, ledare för IFK Värnamo.

Efter halvtidsvilan visade Värnamotjejerna karaktär och steg intill i närkamperna, pressade de bollsäkra och duktiga hemmalaget som har flera landslagstjejer i årskullen.

– Värnamotjejerna som deltagit i seriespelet med division 2, 3 och U17 lagen, som samtliga vunnit sina serie storstilat och överlägset hade behövt fler matcher av denna karaktären under året för att kunna bjuda lite bättre motstånd i semifinalen. Men en stor eloge till samtliga Värnamo tjejer för en exemplarisk kämpainsats i andra halvlek.

Årets damfinal i F17 spelas mellan Växjö DFF och IFK Kalmar, två föreningar som satsar stenhårt på damfotbollen i Elitettan och/eller på väg dit. Det enda laget i Småland som stört dem de senaste åren i DM är IFK Värnamo som förra året vann F17, final i F15 och semifinal i F14.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *