IFK spelade 1–1 mot Trelleborg

Sport IFK Värnamo U21 spelade 1–1 borta mot Trelleborgs FF, veckan före dess att A-lagen i respektive klubb möts i sin seriepremiär.

IFK-tränaren Jörgen Petersson såg för övrigt Trelleborgs A-lag spela kvällen före.

IFK inledde kvällens seriematch på ett utmärkt sätt men i stället för ett förväntat ledningsmål gjorde hemmalaget 1–0 efter 36 minuter. TFF avslutade efter det halvleken mycket starkt.

Andra halvlek gick klart IFK-favör men det dröjde till minut 75 innan kvitteringen kom.

– Vi hade flera målchanser före dess och borde med tanke på det ha vunnit matchen, säger Jörgen.

Yves Nkuru svarde för 1–1, Hugo Bergman bröt ett hemmaanfall, spelade Jwan ”Dido” Hussein och hittade Yves Nkuru.

IFK hade bud på ett segermål men hemmalaget räddade en poäng.

– Vi hade ett mycket ungt lag, i andra halvlek fem 99:or på plan, noterar IFK-tränaren.

Mittbackarna Hugo Bergman och Freddy Winsth imponerade liksom mittfältarna Adnan Kulovac och Kavin Trinh. Längst fram var ”Dido” Hussein den som skapade mest oro för TFF.

IFK vann den första matchen i U21-serien och är efter två omgångar obesegrat.