Sport

IFK mellanlandar i Örebro

IFK mellanlandar i Örebro

Sport IFK Värnamo tränar nu i kväll i Örebro 28 mil bort inför morgondagens match ytterligare 16 mil i Borlänge mot tippade topplaget Dalkurd: – Det ser bra ut, alla är friska och fräscha förutom de långtidsskadade, säger tränaren Jörgen Petersson.

Utanför laget just nu är Tobias Englund som är nyopererad och som nog kan vara klar för spel om ett par veckor. Dido Hussein är forfarande skadad och det kan dröja innan han får känna på spel med A-laget.

Borta ur laget är även Issam Jebali som gått till Elfsborg och IFK söker en ersättare. Men just nu tänker inte Jörgen på det.

– Nej, vi har 18 spelare med och de verkar alla var i god form.

Sommarträningen har skötts bra på egen hand men den senaste veckan har man tränat lagmässigt förutom att man haft en vilodag.

IFK vann nyligen hemma över Dalkurd med 1–0 och det tycker Jörgen var i underkant. Det ytterligare målet man borde haft får man försöka få in i returen:
– Vi sikar på att vinna men vi vet att vi måste göra en bra prestation om vi ska störa Dalkurd. Men vi vet att vi kan det, säger Jörgen förhoppningsfullt.

Dalkurd är en poäng före IFK i tabellen men siktar rejält uppåt. Man har värvat skytteligaledaren Oke ”Åke” Akpoveta från Sirius och det är en av många IFK-försvaret får se upp med.

Matchstart i morgon lördag kväll är först klockan 19.00.

– Ja, en underlig tid en lördag, noterar Jörgen.

Orsaken till den sena starttiden handlar helt enkelt om tevesändning. TV4 Sport direktsänder.

För spelarna blir det efterlängtad återstart på serien som hunnit halvvägs. Efter match blir det mat och sedan raka vägen i bussen hem till Värnamo. Med ingen, en eller tre poäng i bagaget.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *