IFK kunde inte stå emot Böljan

Sport Serieledande Blöjan gav IFK Värnamo en riktig kalldusch: 5–0 (4–0) och därmed bröts IFK-sviten med sju seriematcher utan förlust.

Jennie Hellström höll kvar IFK i matchen i 20 minuter men då kom det första av fyra mål i halvleken.
– Vår tjejer stod inte att känna igen i dag. Visserligen mötte vi serieledaren men ändå, säger IFK-tränaren Patrik Schellhas.

Man kanske kan säga lite att IFK kom ned på jorden efter så många fina matcher i damettan. I kväll verkade dock söndagens match sitta i ben och säkert också i huvud:
– Ja, vi hade nog inte återhämtat oss vare sig fysiskt eller mentalt. Böljan är också ett mycket bra lag som spelar teknisk, fin fotboll.

Ska IFK kunna hota det här laget i Falkenberg krävs det att alla i laget är på topp. I dag det bar målvakten som höll hög klass. Lite plus ändå till Annie Petersson som fick spela innerback i dag och Alma Ingelsten som gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek.

Nu väntar välbehövlig vila. IFK har efter en knackig inledning spelat och plockat poäng i flera matcher på raken. Fram till i kväll.