Sport

IFK helt utspelat av Athletic

Sport IFK Värnamo får resa hem från Stockholm efter en av sina största förluster på länge.

Athletic krossade IFK med 5–0 (3–0).

Mest noterbart är nog att Athletic hade 16 avslut mot två för IFK Värnamo. Det säger mycket om vad som utspelade sig på arenan. Skott på mål var 10–0.

IFK höll stången ganska bra i matchens inledning:
– Ja, tycker att vi hade bra kontroll men så kom ett individuellt misstag, säger IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Hemmalaget utnyttjad detta till ledning efter 17 minuter. Målskytt var Tristan Bowen. Samme man gjorde 2–0 efter 36 minuter och 3–0 kom strax före pausvilan genom Mohamed Buya Turay.

– Vi mötte ett mycket bra lag och skapade själva inget framåt, noterar IFK-tränaren.

Athletic kontrollerade och hemmaförsvaret hade en ovanligt lugn afton.

4–0 kom på straff efter 55 minuter och fem minuter senare var det dags för 5–0 genom Sasa Matic.

Mer än så blev det inte. Tack och lov för IFK som var lite statister denna afton.

Nye Adam Chennoufi och tidigare skadade Tobias Englund kom in direkt efter paus och tredje bytet kom efter 63 minuter när Ellis Culum kom in. Ellis var en av dem som kom undan bäst i ett IFK där det är svårt att ge någon godkänt.

Adam Chennoufi hade en otacksam debut då IFK inte åstadkom mycket till anfallsspel.

2–0 hemma blev 0–5 borta. Det svänger mycket i Superettan. Bara det inte går lika för IFK i näst match. Då väntar Ängelholm på hemmaplan, ett lag som IFK bortabesegrade med 4–0.