Sport

IFK-förlust i sista matchen

Sport IFK Värnamo förlorade säsongen sista match när Frej på sin hemmaplan i Täby vann med matchens enda mål.

Frej som inte varit bortskämt med segrar var kanske tvingade att vinna idag för att inte riskerar nedflyttning. Nu förlorade Usikten och det betydde att man hade klarat kvalplatsen även vid förlust mot IFK.

– Det var segt och tempolöst för oss i första halvlek, noterar IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Med kvarten kvar av första halvlek kom rättvist 1–0 för hemmalaget. Det var Johannes Gustafsson som efter frispark nickade bollen i mål. Det var nära 2–0 med 5–6 minuter kvar av halvlek men då gjorde IFK-målvakten Björn Åkesson en jätteräddning.

I andra halvlek bytte IFK in David Engström och Issam Jebali. Ut gick Archford Gutu och Freddy Winsth.

– David och Issam var mycket bra, säger Jörgen.

IFK skapade en hel del målchanser men det var int eden rätta udden i dem.

– Jag är nöjd med andra halvlek. Vi hade varit förtjänta av 1–1, säger IFK-tränaren.

Det här var sista matchen och IFK landade i år som tia med 38 poäng, att jämför med nia och 39 poäng förra året.

Matcherna är slut me träningarna fortsätter november månad ut inan grabbarna får lite vila.
– Men vi tar vila måndag-tisdag innan vi fortsätter, noterar Jörgen Petersson.

Det blir troligen inga provspelare utan de hamn testat i U21 tidigare i år ska man analysera. Kanske ene eller annan erbjuds kontrakt.

Det r också lite oklart om IFK får behålla alla spelare. Om man ska tippa är killar som Dzenis Kozica, Issam Jebali och Oscar Johansson och ett par till extra heta för allsvenska klubbar.