Henning Grans fixade skön VGIK-seger

Sport Henning Grans blev matchvinnare med 4–3 över Vänersborg när det återstod 98 sekunder av bortamatchen för sitt Värnamo GIK.

Noterbart är att det satt spelare utvisade vid alla målen även om det var lika många spelare i lagen vid ett av målen.

–Oerhört skönt! Viktigt seger för att hänga på i toppen, kommenterar Henning segern.

Om det avgörande målet berättar han:
– Victor Persson sköt ett skott från blå som tog på lite spelare och jag kunde lägga in den i öppen kasse mer eller mindre.

VGIK lät hemmalaget föra spelet, taktiken var sådan och det öppnade upp för mängder med målchanser för Smålänningarna. Det var dock lite problematiskt men kanske mest med isen. I slutet av andra perioden fick matchen avbrytas under 20 minuter följt av paus på grund av att isen spruckit på ett ställe där man bytt sarg.

– En kanonmatch, kommenterar VGIK-tränaren Anders Karlsson

VGIK hade både 2–0 och 3–1 men hemmalaget lyckades gå ikapp innan Henning Grans avgjorde.

– Han var på rätt ställe, Bra gjort, kommenterar tränaren.

Lite extra beröm till Johan Hjalmarsson, Kalle Berggren och Alexander Heiel men alla får godkänt.

Segern var närmast helt nödvändig för VGIK som är med i kampen om att bli bland de fyra främsta lagen och gå till Alltvåan.
På söndag väntar jumbolaget Stenungsund hemma och då får VGIK bära favoritskapet.