Sport

Hemmapremiär för IFK

Hemmapremiär för IFK

Sport IFK Värnamo spelar i morgon årets första hemmamatch och går till avspark i vinnarsäte.

Tre matcher har spelats på bortaplan och efter två oavgjorda blev det i lördags seger i Åtvidaberg.

Hemmapremiären spelas på Ljusseveka konstgräs och motståndare är Husqvarna FF, som ju var uppe i superettan 2014. Då bjöds IFK tufft motstånd av  ”vapengänget”. På sommaren blev det seger med 1–0 medan en sen höstmatch i ruskväder slutade mållös. Husqvarna åkte emellertid ur serien och förde en blygsam tillvaro i fjol i div 1 södra. Laget blev bara elva med 29 poäng och var bara fyra poäng från att åka ned i tvåan.

– De har haft stor spelaromsättning, men jag tror de kan göra ett bra år. Det blir en intressant match som vi ser fram emot, säger Peter ”Kuno” Johansson, en av IFK:s två tränare.

Husqvarna spelade sin första träningsmatch senaste helgen och slog Tenhult med 2–0 i Elmiahallen sedan nyförvärvet Velimir Stankovic gjort för båda målen.

IFK har ju inlett försäsongen charmant. Först 1–1 mot J-Södra, sedan 3–3 i Danmark mot BK Frem och så 3–0 i lördags mot Åtvidabergs FF som de fyra senaste åren lirat i allsvenskan.

– Efter en bra insats, men nu är det ny match, understryker Johansson.

Martin och Johan tillbaka

Till Åtvidaberg åkte IFK inte med hela truppen då någon var förhindrad och andra drogs med lite småskavanker.

• Hur är läget inför morgondagen?

– Alla är i träning, men Simon Nilsson tar det lite lugnt då han känner av en baksida på låret. Klart är att Martin Claesson, bortrest senast, och Johan Andersson, som var sjuk, ska spela för att få matchtid. Det ska också de som var avbytare mot Åtvidaberg.

Kort och gott är det många som är aktuella och vill spela och det är nog ganska troligt att Kuno och tränarkollegan Jörgen Petersson kommer att lufta ganska många lirare.

• Vad vill du se mot HFF?

– Att vi fortsätter spela bollen snabbt, att försvarsspelet sitter där liksom de stora dragen. Det är alltid viktigt att vinna, men mer viktigt att spelet klaffar, säger Peter Johansson, innan han sticker ut för att övervaka tisdagens träningspass.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *