Sport

Härlig seger för IFK

Härlig seger för IFK

Sport Varbergs BoIS vann hörnorna med 7–4, men IFK Värnamo matchen med 2–0.

Efter två mål på hörnor.

Ja, efter kryss i Trelleborg och smisk mot Ljungskile blev det tredje gången gillt för IFK Värnamo. Detta efter en bra insats med kraft och vilja mot alltid svårspelade och tunga Varbergs BoIS.

Hallänningarna gällde som favoriter, inte minst med tanke på tre raka segrar mot Värnamo och att de är svårhanterliga på Påskbergsvallen.

Men, IFK hade taggat upp sig efter Ljungskile-”debaclet” där inte mycket stämde. Det var en fröjd att se lagets agerande i dag. Det var vilja från start, vilket också gav ett litet övertag, vilket nog Varberg inte räknat med.

Att ta ledningen är alltid viktigt och det nöjet fick IFK också. En perfekt hörna av Johan Svahn nickade David Engström elegant i mål.

I andra halvlek tog hemmalaget över markant och det ”osade katt” gång på gång. Men, när det som bäst behövdes fick IFK en ny hörna. Svahn slog även den och den här gången var Freddy Winst framme och slog in 0–2.

IFK:s båda mittbackar gjorde därmed båda målen, vilket väl inte händer så ofta.

Glädjen gick inte att ta miste på. Det sjöngs så det ekade i väggarna under huvudläktaren och tränaren Jörgen Petersson var förstås nöjd på presskonferensen.

– Vi är glada. Det var tunga skallar efter två mållösa matcher.Roligt att dels få göra mål, dels åka hem med tre poäng, myste Jörgen.

Han summerade matchen så här:

– Vi började bra och 1–0 var okej. Vi hade lägen, men på ett gjorde deras målvakt  en stark räddning. I andra halvlek blev det inte oväntat anstormning från Varberg, men vi redde upp det bra.

• Ja, och så var ni mer på hugget i dag?

– Vi försökte spela mer och hitta lösningar.

Winst och Englund fick vara med från start, vilket många gillar. De är ju skolade i klubben och eget blod är så att säga aldrig fel.

– De är energispelare och tillförde förstås, erkände Jörgen.

Stor matchvinnare var också målvakten Jonathan Rasheed. Han fick hålla nollan efter en helt charmant insats. Han var rätt placerad på varje boll som kom och gjorde också några kvalificerade ingripanden, de som ofta kallas omöjliga.

Men, i stort höga betyg till alla elva aktörerna. Inte minst David Engström i mittförsvaret i par med Freddy Winst. Johan Svahns leveranser på fasta satte myror i BoIS-skallarna.

– Vi visste att Värnamo är starka på fasta situationer och hade pratat om det i veckan. Ändå klarade vi inte ut det och det är bara att erkänna att Värnamo var bra i dag. Vi hade 20 avslut och borde gjort något mål, men lyckades inte, konstaterade BoIS-tränare Jörgen Wålemark.

Nästa uppgift för IFK är på Finnvedsvallen mot en förmodligen ännu tuffare motståndare, Sirius.

Men, nu är de vit-blå stärkta. Kan de bara fixa hörnor ska Sirius inte få det lätt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *