Handbollsseger för VHK mot Växjö

Sport Dagens träningsmatch för Värnamo HK damjuiorer mot Växjö slutade med seger 17–14.

Denna match spelades i samband med vårt träningsläger i Gnosjö och hela helgens 18 spelare stora trupp deltog.

Vi testade en hel del olika försvarsspel och uppställningar i anfallsspelet och alla tjejer fick komma med i spelet. Första 20 minuterna var ganska jämna sedan var vi i ledning resten av matchen även om vi aldrig lyckades skaka av oss gästerna helt.

Precis som sig bör med tanke på tidpunkt på säsongen – och att vi är en hel del nya ansikten på både ledar-och spelarfront – blandade och gavs det en del. Stundtals spelade vi precis som vi vill, medan vi ibland tappad etålamodet lite och hamnade utanför det kollektiva tänk som vi arbetar med.

En positiv detalj idag var att vi spred målskyttet över nio spelare, även om jag skulle vilja ha några fler baljor på våra kanter, men det kommer när vi får lite mer breda spel att arbeta med.

Vi provade som sagt en hel del olika försvarsspel idag och mest nöjd är jag med 3–2–1-uppställningen som bara släppte fyra bollar förbi sig på 20 minuter. Det kommer vi att jobba vidare med även om vi kanske har 6–0 och 5–1 som förstaval än så länge.

Alma Jasarevic blev en kort stund bortpunktad i anfallsspelet. Efter att ha fått något anfall på oss att hitta lösningen på det tycker jag vi fixade den detaljen. Amanda Bard i målet visade upp väldigt fina prestationer och räddade oss en stund med fantastiska frilägesräddningar då Växjö fick igång sitt kontringsspel.

En ganska okej match där vi fick en del besked: Dels på vad vi gör bra, dels på detaljer vi måste slipa vidare på.

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 5, Adelina Petrusic 3, Blenda Limani 2, Nejra Kurtanovic 2, Sanna Sibonjic 1, Sanna Johansson 1, Lisa Karlsson 1, Kajsa Norèn 1 och Isagel Josefsson 1.