Handbollsförlust för VHK

Sport Dagens seriepremiär för Värnamo HK damjuniorer slutade med en storförlust mot ett duktigt Karlskrona HB.

Hemmatränaren Peter Alzèn berättar om matchen:

På grund av utlandsresa och lite annat hade vi inte någon av våra ordinarie målvakter Amanda Bard eller Semka Cosic tillgängliga. Lejla Jusic som normalt är utespelare tog sig ann denna roll idag. Premiär är alltid premiär och många av våra spelare gjorde sin första match på juniornivå denna afton. Det syntes ganska tydligt i första halvlek att vi var lite nervösa och spända. Vi kommer helt fel in i matchen.

Bakåt blir vi lite för låga samtidigt som Karlskronas offensiva försvar gör att anfallsspelet låser sig helt. På tok för individuellt och utan tålamod där vi tar halvlägen, gör att Karlskrona straffar oss gång på gång med kontringar. Halvtidsvilan skrivs till hela 3–14. 14 bakåt känns nånstans ok med tanke på alla kontringar, men tre framåt är givetvis lite för dåligt.

Andra halvan handlar mycket om att hålla huvudet högt och försöka hitta det spel som vi har inom oss och få med en bra känsla till nästa helgs match. Något som jag tycker vi lyckas med.

Anfallsspelet har nu betydligt mycket mer tålamod och vi håller oss inom ramarna. Vi får kanske inte full utdelning målmässigt, dels genom bra målvaktsspel av Karlskrona, dels genom lite mycket bom. Men vi kommer till vettiga lägen genom bra spel denna halvlek.

Även bakåt ser det bättre ut, stundtals väldigt bra till och med. Matchen är ju körd redan efter någon kvart så vi kan kosta på oss att jobba med utvecklingen och alla spelare fick chansen till speltid och att hitta dom lösningar som vi jobbar med på träning.

Att vi inte lyckas få ut det vi kan är ingen hemlighet, det känner vi nog alla i truppen, både kollektivt och individuellt. Och det finns många förklaringar till varför, men tycker vi fick med oss
en hel del in i framtiden trots stora förlust siffror, och framför allt då i andra halvlek. Individuellt kan samtliga mer än vad vi visade idag.

Högernian Lisa Karlsson ska ha bra betyg för sin match, så även Lejla i målet. Trots att hon ställdes mot mycket fria Karlskronatjejer gör hon en hel del bra parader. Är även nöjd med vänstersexan Josefin Gerdtmans prestation, där vi sätter henne i bra lägen, men som kanske inte ger full utdelning målmässigt.

I Karlskrona är redan deras målvakt nämnd. En annan duktig tjej som ska nämnas där är Julia Söderbom, hon gör kanske inte så många mål denna match, men hon ligger bakom väldigt mycket av lagets övriga mål då vi tvingas lägga mycket energi på henne. I övrigt har dom en rätt bra fart i sitt spel och jag skulle bli mycket förvånad om inte detta lag ligger väldigt högt upp i serien när vi summerar i vår.

Nu är premiären avklarad, och vi kan titta framåt redan nästa helg då vi beger oss till Ronneby för ny fight.

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 3, Lisa karlsson 2, Josefin Gerdtman 1, Blenda Limani 1, Kajsa Noren 1, Nejra Kurtanovic 1