Fyra VGIK-mål på fyra minuter

Sport Värnamo GIK ångar på i fortsättningstvåan i ishockey och besegrade Nässjö HC med klar 4–0 (0–0, 4–0, 0–0).

Matchen inleddes mycket trevande. Ingen verkade våga ut båda lagen bevakade sitt eget mål. Anfallsförsöken var få och inte särskilt bra. 0–0 efter 20 minuter var helt logiskt.
– Det var ställningskrig och vi verkade känna på varann, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Maths valde att i andra perioden gå ned på tre femmor för att få upp tempot.

1.39 in på perioden gjorde Alexander Heiel 1–0 och efter 5.32 stod det 4–0 på resultattavlan. Fyra hemmamål inom knappt fyra minuter och matchen var närmast avgjord.

Resten av matchen spelades nästan bara av. VGIK bevakade sin ledning och Nässjö hade svårt att få några bra målchanser. De man fick räddade hemmamålvakten Alexander Emanuelsson.

Skotten var bara 38–29 (7–5, 19–11, 12–13) men det känns lite smickrande för gästerna.

VGIK var det bättre laget och alla krigade på mycket bra.Målvakten var suverän och lite extra beröm i övrigt till Kalle Berggren och Ted Nilsson. Victor Wallin var ganska anonym men så har han också varit sjuk. En Victor i måltagen är viktig.

De 240 på läktarna fick se en match utan intensitet men de flesta var ganska nöjda ändå då VGIK tog hand om alla poängen mot ett Nässjö som på sju matchen inte har en enda seger och bara en oavgjord match.

VGIK är serietvåa men förlust i Motala på fredag betyder nog att man åter är under slutspelsstrecket.

– En tuff match men vi ska göra vad vi kan för en seger, säger VGIK-tränaren.

Text: Per Bunnstad