Sport

Fyra ortsbor sprang Ultravasan

Fyra ortsbor sprang Ultravasan

Sport Efter Cykelvasan följde i dag Ultravasan, nio mils löpning från Sälen till Mora.

Fyra lokala kämpar var med – alla kom i mål.

Att springa nio mil är extremt tufft. Det blir inte lättare när det handlar om banan, densamma som tusentals åker Vasaloppet på skidor på vintern. Alltså mestadels i terräng, på stigar och över myrar.

Runt 1 700 personer var anmälda och 29 nationer var representerade. Tre av dem kom Vaggeryd och en från Bor.

Vaggerydstrion bestod av tre herrar och länge var Björn Fredriksson först av de tre i spåret. Björn passerade första milen som 341:a men passerade sedan löpare efter löpare. När han nådde Oxberg efter sex mil var han på 179:e plats. Sedan blev det kämpigare, men han nådde Mora som 221:a löpare och 204:a i herrklassen. Tiden blev 9.15.32.

Mikael förbi Björn

Mikael Crafoord var minuten efter Björn vid Smågan, men tappade sedan allt mer på kollegan från Vaggeryd. Dock hade Crafoord betydligt mer krafter på slutet. Han var närmare sex minuter efter Fredriksson i Eldris, men kom i kapp och sprang förbi. Crafoord slutade som 202:a i herrklassen och var 219:e totalt. Hans tid blev 9.14.48.

Tredje Vaggerydsherren var Andreas Råvik som sprang Ultravasan även förra året. Råvik låg hela tiden efter Crafoord och Fredriksson, men sprang jämnt och kom i mål på tiden 10.16.33. Det gav honom placering 341 eller totalt 377.

Bygdens deltagare från Bor var en kvinna, Siv Hedlin. Även hon tycks ha haft ett bra upplägg och sprang jämnt. Var i damklassen som bäst på 116:e plats och som sämst på 121:a. Målet i Mora nådde Siv som 119:e dam på tiden 12.47.36.

Först i mål var inte oväntat Moras ultraspecialist Jonas Buud. Förra året vann han på 6.08. I dag blev segertiden 5.45.08. Snabbast dam kom från Schweiz, Jasmine Nunige, på tiden 7.02.35.

Björn Fredriksson i täten. Arkivbild

Sölve Andersson

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *