Sport

Från bänken till matchvinnare

Från bänken till matchvinnare

Sport – Underbart, sa David David Engström steg in som ordinarie i IFK Värnamo för första gången i höst och avgjorde med 2–1 – Helt underbart att får avgöra en match och att vi nu vann denna sexpoängsmatch, sa David en stund efter slutsignalen.

David fick börja från start när ordinarie mittbacken Martin Claesson inte kunde spela, dagen efter 32-årsdagen. Annars har fått börja matcherna som bänknötare. I dag fick han chansen och tog den

25-årige David som började spela fotboll i Västerås visade då att han är en fullgod ersättare. Han spelade närmast prickfritt i försvaret och var i anfall när han lyckades peta in 2–1 som kom att bli segermål.

– Jag försökte spela lite enkelt i dag då jag inte spelat så mycket i höst. Och det gick bra, noterar David som haft lite bekymmer i höst med bland annat sjukhusvistelse.

Men nu är han i form igen och ska försöka kämpa till sig en plats i startelvan även i fortsättningen även om det är hård konkurrens i de bakre linjerna.

Närmast väntar nu Varberg borta redan på torsdag:

– Vi ska ta med oss det fina vi presterade i dag så ska vi nog ha chans till seger även i den matchen, säger David som avslutning.

2–1 på väg för IFK. Foto: Peter Magnusson

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *