Sport

Första GP2-testet avverkat för Felix

Första GP2-testet avverkat för Felix

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo har genomfört sitt första test i formelbilsmästerskapet GP2 – det sista steget på trappan mot bilracingens kungaklass Formel 1.

Testet ägde rum i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten), där Felix under onsdagen och torsdagen avverkade sammanlagt 81 varv runt den ultramoderna F1-banan Yas Marina Circuit i sin första bekantskap med GP2.

Felix testade med det brittiska teamet Status Grand Prix under den första dagen, och tog sedan plats hos sitt ordinarie italienska Formel 3-stall Prema under den andra. 24-åringen hittade snabbt in i körningen och noterades för 13:e bästa tid bland fältets 24 förare under den första dagen, då han också var snabbast av dem som aldrig tidigare suttit i en GP2-bil.

Under den andra dagen drabbades Felix dock av problem, när gasen på hans bil hängde sig i ett av banans snabbaste partier. Han lyckades undvika en större krasch, men den oundvikliga kollisionen med barriären resulterade ändå i tillräckliga skador på bilen för att dagen skulle vara över i förtid.

_ Det har varit ett intressant test, säger Felix Rosenqvist.
– Den första dagen gick riktigt bra och jag kom in i körningen förvånansvärt snabbt. Tyvärr fick jag inte ut lika mycket idag. Vi hade en del tekniska problem, och det var tur att det inte blev större skador på bilen än det blev när gasen hängde sig. Det var ganska dålig timing, för jag hade två set nya däck kvar och det hade varit kul att se hur man hade stått sig. Jag är ändå glad att ha fått prova på GP2, och jag vill tacka Status Grand Prix och Prema för den här erfarenheten.

Testerna i Abu Dhabi fortsätter i morgon fredag då Felix inte finns på plats. Istället flyger han nu direkt till Paris för att närvara vid internationella bilsportförbundets årliga prisceremoni, där han ska uppmärksammas för sin titeltriumf i Europamästerskapet för Formel 3 samt för segern i världsfinalen i Macau i förra månaden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *