Sport

Forsheda vände 0–2 till 3–2 i jumbofinalen

Sport Forsheda IF har inte haft marginalerna med sig i många matcher tidigare den här säsongen men i kväll hade man det när man vände 0–2 till 3–2 mot Ekhagen.

Det var lite av jumbofinal på Bollagården och det såg länge mörkt ut för hemmalaget. Ekhagen hade 1–0 i paus och gjorde 2–0 sju minuter in på andra halvlek. Men bara ett par mintuer senare fick Forsheda straff och chans att ta sig in i matchen. Jonas Hansson satte straffen i ml och senare kom en kvittering- Det var ett spelmål med Alfred Olofsson som kvitteringskille.

Ekhagen såg ut att klara en poäng men hade det tufft med en man mindre – en utvisning i andra halvlek – och avbytarbänken var liten i dag – blott en spelare.

Forsheda pressade på och med cirka tio minuter kvar fick man en ny straff. Även denna gång var det Jonas Hansson som var säker straffskytt.

– Vi har förlorat fler avjämna matcher med uddamålet så det var skönt att i ställtet få finna en, påpekar FIF-tränaren christer Pettersson.

Han tycker att killarna lyfte sig en klass i andra halvlek och det ser något ljusare ut nu. Forsheda har två lag efter sig men det krävs fem för att inte direkt åka ned till femman.

Extra plus i kväll till Jonas Hansson samt bröderna Syrén: Marcus och Emanuel.