Forsheda tillbaka som vinnare

Sport Höstupptakten har inte varit vad Forsheda IF hoppats, men i dag bröts förlusttrenden då det blev seger borta mot Sävsjö FF.

FIF kom till Sävsjö med tre raka nederlag i höstupptakten och ställdes mot nästjumbon, som de besegrade hemma, med 2–0. Det blev samma segersiffror i dag efter ett mål per halvlek.

– Det var ett bättre Sävsjö vi mötte denna gång. Deras tabellposition är inte rättvis och vi ska vara glada att vi vann med 2–0, säger biträdande tränaren Christer Pettersson, och fortsätter:

– Vi har haft lite otur i de senaste matcherna, men i dag fick vi matchen med oss.

Forsheda tog ledningen i 16:e minuten då Afram Demir blev frispelad och han drog in 0–1.

– Under sista kvarten fick vi ordning på spelet och i andra kontrollerade vi rätt bra. Sävsjö hade inga direkt heta målchanser.

På slutet flyttade hemmalaget sitt manskap och då kunde FIF vända spelet och i 90:e minuten avgjorde Kingsford Okae Boateng med 0–2.

Bäst i Forsheda var Alfred Olofsson, Daniel Hemmingsen och Emanuel Syrén.