Sport

Forsheda IF föll i premiären

Sport Forsheda IF kammade noll i seriepremiären på bortaplan mot Hovslätts IK.

Ovanan att för första gången spela på naturgräs hade sin betydelse även om Forsheda spelmässigt var bra med hela tiden. 3-1 (1-0) skrevs hemmalagets segersiffror till.

Det dröjde till 35:e minuten innan första målet föll. Och det var hemmalaget som tog vara på ett slarv  i  gästernas försvarsspel.

– Billigt mål, medger Christer Pettersson, tränare i Forsheda.

Och i nästa andetag säger han också att Hovslätts 2-0 var av billig karaktär.

– Nej, sådan frikostighet har man inte råd att bjuda på, tillägger han.

Nytt hopp tändes bara två minuter efter andra baklängesmålet. Chairoe Seeon utnyttjade skickligt ett missförstånd i hemmalaget och man hade fått kontakt. Forsheda pressade för kvittering och Hovslätt tvingades till en frilägesutvisning för att kunna freda sig.

En tveksamt dömd straff två munter före slutsignalen grusade Forshedas förhoppningar om premiärpoäng.

Ett positivt besked fick man när 14-årige Alvin Sandberg byttes in till andra halvleken. Han spelade helt respektlöst, utmanade sina motståndare och visade ingen som helst blygsel. En planta att vårda ömt.

Alvin fick till och med priset som bästa spelare i Forsheda. I övrigt plus till hans äldre bror William samt Marcus Syrén.

Nu blir det för Forsheda att slicka såren till hemmapremiären. Då blir det lokalderby mot nyuppflyttade Västboås på Bollagården. En riktig fotbollsfest med förhoppningsvis mycket folk kring planen att vänta.