Förbannelsen bruten för IFK

Sport Visserligen inget mål, men för första gången höll IFK Värnamo nollan mot IK Sirius.

Matchen i superettans fjärde omgång på Finnvedsvallen slutade 0–0.

Därmed bröts förlusttrenden mot Uppsalalaget, som vunnit de fyra tidigare matcherna (totalt 2–16 ur IFK-ögon sett).

Oavgjort inför 917 huttrande åskådare får bokföras som rättvist. Sirius hade mest boll, men inga direkt jätteheta chanser. Många pass, men få avslut då ingen vågade.

Värnamo kämpade frenetiskt och var inte ofarliga i omställningar och kontringar. Dock satt inte sista passet även om två-tre lägen kunde resulterat bättre. De vit-blå har all heder av dagens insats och att ta poäng mot detta duktiga lag är en fjäder i kepsen.

Skulle avgjort

– Sirius är ett av seriens bästa lag. 0–0 i paus var vi nöjda med, men med de chanser vi skapade i andra ska vi vinna machen, tycker IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Både han och gästernas tränare Kim Bergstrand tyckte det var en växlande match.

– Vi hade mycket, men utan ordning och reda, sa Bergstrand, och fortsatte:

– Vi försökte, jobbade hårt. I andra gick vi för seger, flyttade upp folk, men Värnamo rev sönder oss.

• Nöjd med en poäng?

– Nej, man vill alltid vinna, men det var ett fall framåt, sa Siriustränaren.

Inga byten – igen

Det var en match utan klara eller vassa målchanser.

– I första halvlek tog vi för dåliga beslut, men de lägen som Jebali och Englund hade ska de förvalta bättre, menar Jörgen Petersson.

Något som ingen kan klaga på var IFK:s kampanda. Ingen vek ned sig utan det var full energi från alla fötter.

– Sirius är mer passningssäkra än vi, men vi klarade det fysiska spelet bra.

IFK har nu spelat fyra matcher, bara gjort två mål, men har ändå fem poäng. Det är ett facit som är positivt även om det som spelare aldrig är skoj att lämna plan efter tre mållösa.

Mot Varberg gjordes inga spelarbyten. Inte i dag heller.

– Nej, ska man byta ska man göra det för att det ska bli bättre, men det fanns ingen anledning, förklarar IFK-tränaren.

Tobias Englund fick priset som bäste IFK:are, men det kunde varit några andra. Som Oskar Johansson, var med i flera vassa offensiva attacker, sprang mycket och slet hårt. Mittbacksduon David Engström och Freddy Winst var åter superba och Jebali är alltid ett hot för motståndarna. Han kan oerhört mycket, men fick inte ur det bästa i dag. Rasheed i målet agerade åter mycket stabilt och säkert.

Och, poäng mot Sirius måste ses som en framgång.

Ängelholm är nästa uppgift. Då kommer nästa mål…