Engström räddade IFK-poäng

Sport IFK Värnamo hämtade upp två underlägen till slutresultatet 2–2 mot Örgryte.

David Engström svarade för båda IFK-målen, det andra på straff.

– Det kändes jättebra, jag var säker på båda målen. Jag var jättesugen och bara stegade fram för att slå straffen, säger David Engström.
Han var inte direkt uttagen som straffläggare men han var het på gamla Ullevi.

– Vi spelade bra men sista tredjedelen hade vå det svårare, noterar han.

Det var annars tunnsått med målchanser för ett IFK som ändå lyckades till nästan 100 procent: Första kvitterade David Engström på en nick efter fint slagen hörna av Adam Chennoufi. Därefter kvitterade David på straffspark sedan inbytte Ellis Culum blivit fälld strax innanför straffområdet.

Det tredje officiella ”skott på mål” kom på tilläggstid när Pär Cederqvist nickade men målvakten i hemmalaget greppade säkert.

IFK var mest nöjt med poäng och sett till hela matchen var Örgryte bättre både spelmässigt och chansmässigt. IFK ska dock ha en stor eloge för att man inte backade hemåt utan försökte med offensivt spel. Det är ju något kännetecknade för IFK att man alltid går för seger. Lite tunt är det dock framåt sedan man förlorat Issam Jebali. Han är ju närmast omöjlig att ersätta.

På de sju seriematcherna efter juliuppehållit hade IFK bara gjort fem mål. Nu blev det ytterligare två men sammantaget hör IFK till de mer målsnåla lagen i Superettan.

Lite om målen
Tio minuter in på andra halvlek gjorde George Mourad 1–0 för ÖIS. I minut 72 kom så kvitteringen. IFK-glädjen vara bara i fem minuter. Då gjorde nämligen Fredrik Björck 2–1 sedan IFK slarvat lite med en rensning efter hörna.

Så kom straffen efter 82 minuter och David spikade slutresultat med ett stenhårt skott nära målvaktens högra stolpe.