Sport

Damjuniorerna i VHK förlorade

Damjuniorerna i VHK förlorade

Sport Peter Alzèn tränar Värnamo HK damjuniorer och han kommer med en rapport från gårdagens match Ronneby - Värnamo HK 33–21: I lördags var vi iväg på säsongens första bortamatch då vi gästade Ronneby.

Även i denna match tvingades vi klara oss utan målvakten Amanda Bard som satt på läktaren sjuk. Utespelaren Lejla Jusic fick även denna gång dra på sig målvaktströjan och agera sista utpost. Kan med en gång börja berömma henne. Även denna gång gör hon en hel del väldigt fina parader, bland annat några straffräddningar. Vår trupp är väldigt stor och vi tvingas ställa över tjejer varje gång. Denna gång var det dax för Emma Hansson, Caroline Jönsson och Erika Johansson att göra säsongsdebut.

Ronneby är ett rätt duktigt juniorlag som vi har lite respekt för. Utan att veta allt om alla lag i serien skulle jag gissa att just de två Blekingelagen tillhör den absoluta tabelltoppen. Skillnaden denna dag jämfört mot förra helgens match är att vi denna gången är med i sändningen från start. Lagen följs åt första fem minuter innan Ronneby får lite grepp och tvingar oss till timeout efter cirka tio minuters spel och 4–7 i underläge. Vi får bra utdelning på timeouten och med tio minuter kvar av halvleken har vi 8–8 på resultattavlan. Vid detta skede drabbas vi av en dubbelutvisning som hemmalaget tar vara på och går till halvtidsvila med en tremålsledning.

Efter ett bra halvtidssnack känner vi oss redo för att på nytt ta kampen om att komma i fatt hemmalaget. Något som vi lyckas med och med 20 minuter kvar av matchen är det helt jämnt och en otroligt tät och rolig match. Tyvärr får vi utvisning på nytt samtidigt som Ronneby gör lite förändringar, vilket gör att vi på nytt hamnar i ett jobbigt underläge som vi aldrig orkar kravla oss ur.

Sista kvarten väljer vi att chansa en del för att ge oss själva chansen, något som får motsatt effekt och siffrorna rinner i väg något. Men förlust med fem eller tolv mål känns oviktigt, vi ville försöka komma ifatt på nytt.

Denna gång är jag otroligt nöjd vad vi presterar som lag, otroligt nöjd. Första 45 är riktigt bra och tror att Ronneby fick ta i rätt ordentligt och tyckte detta var en ganska trevlig match.

En stor orsak att vi inte riktigt på allvar orkar rubba hemmalaget denna gång är alla utvisningar som vi drabbas av. Med sju tvåor mot Ronnebys en blir givetvis uppförsbacken lite för brant. Lejla i målet är ju redan nämnd.

I denna match har vi ett lite större tålamod i anfallsspelet och vi får med kanterna bra där dom får vettiga lägen. Josefin Gerdtman gör fyra baljor och Dalila Alibasic gör två från denna position, vilket är mycket bra. Isagel Josefsson styr spelet bra som alltid från M9-position och våra ytternior värderar bättre denna gång och presterar det vi förväntar oss av dem. Alma Jasarevic och Lisa Karlsson levererar fem respektive sex mål från den positionen.

Men som helhet är det verkligen LAGET som ska berömmas trotts en tolvmålsförlust. De spelare som sitter på bänken sprider en härlig energi omkring sig som smittar av sig till tjejerna på planen.

Kan vi fortsätta så här så ska nog första juniorsegern komma rätt snart skulle jag tro nu när vi mött seriens kanske två bästa lag i inledningen. Ronneby hade denna gång precis som vi ett ganska offensivt tänk försvarsmässigt. De förfogar även en väldigt duktig mittsexa i detta spel som ska ha stort beröm. För vår del väntar nu ett tre veckors speluppehåll där några sjuka och småskadade spelare får chansen till att komma tillbaka i form.

Matchfakta Ronneby – Värnamo HK 33–21 (15–12)

Målskyttar Värnamo HK Lisa Karlsson 6, Alma Jasarevic 5, Josefin Gerdtman 4, Kajsa Norèn 2, Dalila Alibasic 2, Isagel Josefsson 1, Nejra Kurtanovic 1

Peter Alzèn

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *