Sport

Chockartat besked vid SM i Värnamo

Chockartat besked vid SM i Värnamo

Sport Arrangören för Svenska Mästerskapen i mountainbike 2016 i Värnamo fick en chock när man plötsligt stod utan tidtagningsutrustning och det gjorde att dagens tävlingar blev försenade med mer än en timme.

Lapio en flitigt anlitad tidtagningsfirma, hade åtagit sig uppdraget att sköta tidtagningen under SM 2016, vilket innebär att tillhandahålla all erfordras utrustning för att kunna ta fram startlistor, resultatlistor och tidtagning.

Dagen före SM skulle starta kom krisbeskedet. Onsdagen klockan 10.30 fick SM organisationen beskedet att Lapio inte kommer.

– Vi har haft täta dialoger och under tisdagen hade vi mailkorrespondens och det kändes bra. Därför kom beskedet som en chock enligt Keith Johansson, tävlingsledare.

– Den danska firman var sanktionerade av SCF och vi tvivlade aldrig på att Lapio inte hade kompetensen, säger Keith. Dock antydde Lapio att cykelförbundets systemet saknar viktig information såsom chipnummer på många av cyklisterna men det såg man inte som ett problem.

– Efter intensivt arbete med att hitta ersättare och utrustning lyckade vi sent igår kväll få tag på datorsystem och personer som arbetat med att sätta sig in i hur tidtagningsprogrammet fungerar.

– De har hittills gjort ett fantastiskt arbete och vi är igång. Dessa personer har avbrutit sin semester för att hjälpa oss i denna krissituation. Stort tack, säger SM-organisationen.

Mycket arbete fick skötas manuellt vilket gjorde att det blev tidsförseningar under dagen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *