Sport

BSOK har vinnarkandidater

Värnamo.nu

Sport Bredaryds SOK har ofta vinnare på orienteringsarenorna och klubben har så stark bredd och topp att det också kan bli flera segrar i O-ringens 5-dagars.

En kvintett BSOK:are har hittats som mycket väl kan stå som segrare nästa fredag vid Lindvallen i Sälen.

Det är:

• H14: Axel Elmblad vann H13 förra året och nyligen Hallands 3-dagars då han iskallt försvarade och drygade ut ledningen i jaktstart. Axel tycks sakna nerver och det kan avgöra.

• H16: Emil Auselius tillhör landets bästa då han är helt fräsch. Kunde inte göra sig själv rättvisa förra året i Borås på grund av astma, men var ändå med högt upp.

• D12: Tuva Nylund är i form, vann i Halland utan att vinna någon etapp. Har att brås på i form av mamma Carina Svensson och pappa Mats Nylund. En tuff klass, men Tuva har chansen.

• D45: Carina Svensson hade segern inom räckhåll i Halland, men tappade den. Är nog revanschsugen. Springer hon rätt i fem dagar är hon svårslagen.

• H50: Håkan Svensson har en makalös förmåga att vara som bäst i 5-dagars. Har vunnit totalt sju eller åtta gånger. Kan göra det igen om han är kurant med sin enorma rutin och teknik.

Ett BSOK-namn som kan nå långt är Åsa Wadensjö Leo. Hon springer D50 Kort och står skärmarna i hennes väg ska mycket till för att någon ska vara före.

BSOK har duktiga elitjuniorer, men i dessa klasser är konkurrensen ”mördande”. Störst hopp ställs på Moa Hansson i D18E. Hon har närmat sig Sverigeeliten och en placering bland de tio bästa skulle sitta fint.

Gäller att ha koll

Skillingaryds FK har bara två deltagare den här gången, men en segeraspirant. Tänker på Lars-Åke Claesson som är bland landets bästa i H70. Han hade en bra placering på gång förra året, men stämplade då i iverns hetta fel. Har Claesson koll på kodsiffrorna och hittar flyt i fem dagar är han med högt upp.

I samma klass finns Morgan Ljung, Vaggeryds SOK. Morgan är kanske den orienterare i bygden som tävlar mest och det är ingen nackdel. Får han till fem jämna och stabila lopp blir det en fin slutplacering.

OK Stigen har 30 deltagare, varav många i motionsklasser. Marita Johansson har vunnit 5-dagars tidigare och kan göra det igen. Genrepade med att vinna allt i Hallands 3-dagars.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *