BRH gav WIK första förlusten

Sport Bor/Rydaholm/Horda gav Waggeryds IK första förlusten i damtrean efter 3–1 (1–1) på Rastavallen i Bor.

Spelmässigt var WIK nästan lika bra som hemmalaget som dock hade några fler klara målchanser.

WIK tog ledningen efter 24 minuter genom Amanda Sarfve. Nio minuter senare kvitterade Sara Ögren. Gästernas fick ett gyllene tillfälle att ta ledningen alldeles före paus på en straff, men hemmamålvakten Ellen Bååth räddade.

Om WIK var lite bättre i första halvlek så var hemmalaget lite mer dominanta i den andra. Malin Söderberg gjorde 2–1 efter 52 minuter och efter 85 kom spiken i kistan när Elin Claesson gjorde 3–1.

– Ingen riktigt bra match från vår sida men ändå plus till ytterbackarna Matilda Nilsgren och Julia Vernersson samt Ellinor Hallberg och Sara Ögren, säger hemmatränaren Christer Svensson.

Kollegan Bengt Carlsson i WIK hade svårt att ge överbetyg till någon men godkänt i alla fall till målvakten Camilla Bügel, Ellen Andersson och Salha Nduwayo.

Tack vare seger gick nu hemmalaget förbi WIK i den jämna tabelltoppen.

Text: Per Bunnstad