Bredaryd-Lanna vann derbyt

Sport Bredaryd Lanna bortabesegrade Gislaveds IS med 3–0.

Lagen stod på 24 poäng vardera före avspark och förutsättningen var att vinnande lag säkrar kontraktet med elitfyran. Och det var Bredaryd/Lanna som var klart bästa laget och vann rättvist efter 2–0 i pausledning.

Bredaryd kontrollerade i stort sett hela matchen efter att man tagit ledningen med 1-0 efter knappa kvarten. Målgörare var Mariek Stoltyzcyk framspelad av Abdou Darboe.

– Tycker att vi var det klart bättre laget sett till hela matchen och siffermässigt klara segern helt rättvis, säger Patrik Magnussson, biträdande tränare.

Ett andra mål föll helt logiskt sett till matchbilden i samband med en hörna. Målet gjordes av Oskar L Johansson.

Gislaved förmådde inte störa särskilt i andra halvlek. Det var Bredaryd som dominerade matchbilden med planens bästa aktör i innemittfältaren Jonas Bladh som dirigent och härförare.

När William Lann spikade slutsiffrorna till 3–0 kunde man helt koppla av i vetskapen att man även nästa säsong återfinns i elitfyran.

– Det var en skön seger. Vi tog nu vår tredje raka vinst efter att haft en dålig period tidigare. Vi hör absolut hemma i elitfyran Det hade varit förödande att behöva åka ur serien. menar Patrik.

Men laget har tagit sig samman de senaste matcherna och visat kvalité.

– Ska bli skönt att få avsluta serien utan kniven mot strupen.