Bor/Rydaholm/Horda vann i Smålandsstenar

Sport Bor/Rydaholm/Horda fortsätter att haka på i toppen av damtrean efter seger borta mot Smålandsstenar med 2–1.

Förutsättningarna var inte de bästa för gästerna som saknade sju spelare i kväll varv fem från den tilltänkta startelvan. Fyra tjejer är på ”studentresa ” och tre saknades på grund av arbete.

– Vi är mycket glada att vi kunde vinna ändå, säger tränaren Christer Svensson.

I första halvlek var hemmalaget bättre och ledde välförtjänt.

– Det var ingen bra halvlek från vår sida, men i omklädningsrummet i halvtid pratade vi ut om att ta tag i spelet och lyckades bra, noterar Christer.

Malin Söderberg slog en frispark direkt i mål och senare fångade hon upp en slarvpassning från hemmalaget och gjorde 2–1.

– Andra halvlek var riktigt bra från vår sida och alla spelade då fin fotboll, berömmer Christer.

Mittbackarna Tilda Berggren och Ida Johansson var lysande. Malin Söderberg får även plus för sin målfarlighet.

På söndag mot Hillerstorp ser det något ljusare ut då de tre som jobbade i kväll är med igen.