Årets skönaste poäng

Sport Syrianska FC såg ut att gå mot seger men IFK Värnamo gav sig inte.

Härliga kämpatakter och viljan att inte vilja förlora innebar att IFK lyckades kvittera och ta en oerhört viktig poäng.

Matchen på ett regnigt och blåsigt Södertälje Arena slutade alltså 1–1 (1–0) och därmed tog IFK förmodligen en poäng som innebär fortsatt spel i landets näst högsta liga.

Målet var en diskussion, var det David Engström eller Freddy Winst som gjorde det?

– Det var ett skönt mål, sa Engström.

Visst, och det var han som gjorde det. Bollen satt perfekt innanför bortre nätmaskorna till både spelares och åskådares överraskning.

– Och, vi kunde även vunnit matchen, tyckte tränaren Peter ”Kuno” Johansson, och syftade på en stolpträff.

• Är kontraktet med superettan klart nu?

– Nej, vi är fyra poäng före Syrianska och sex före Ljungskile.

Så är det, men mycket ska nog till om dessa ska lyckas smyga förbi och dessutom måste både Degerfors och Örgryte passera.

IFK spelar även nästa söndag i Södertälje, då mot Assyriska, som knappast lär klara sig kvar utan kval och just nu befinner de sig på nedflyttningsplats. Så, IFK kan räkna med en ny svår uppgift också om en vecka.

Poängen i dag var fullt rättvist. Syrianska hade lite mer i första halvlek, medan IFK hade betydligt mer i andra halvlek.

– Men, Syrianska hade ju inga fler målchanser, ansåg Kuno.

Hur som helst stort beröm till hela IFK:s lag som verkligen klev i blåstället och stred till sig oavgjort. Ska några höjas lite extra får det bli segerskytten Engström, Freddy Winst som vanligt, Martin Claesson och Tobias Englund med sina stora IFK-hjärtan och Oskar Johansson som jobbar, jobbar och fördelar förnämliga pass.

Angående Winst fick han ett gult kort i första halvlek och ska därmed vara avstängd i nästa match. Men, i förbundets – senaste – rapport har varningen ändrats till Engström. Stämmer det får han inte vara med i nästa match.

Det var lite oreda i rapporteringen, men det får vi väl köpa den här gången.