Sport

Anna i EM-landslaget

Anna i EM-landslaget

Sport Mellan 5–10 april spelar Sverige F19/97-landslag Elite Round i Linköping och Motala för att kvalificera sig till EM och en av de uttagna är Anna Anvegård från Bredaryd.

Hon spelar till vardags för Växjö DFF.

Anneli Andersén och Calle Barrling – som delar på ansvaret för både F19 och U20-landslaget som spelar VM i november – tagit ut sin trupp till EM-kvalet.

Den 5 april möter F19-landslaget Belgien i Linköping. Två dagar senare väntar Österrike i Motala innan förbundskaptenerna Annelie Anderséns och Calle Barrlings landslag avslutar – återigen med match i Linköping – den 10 april mot England.
– Det är ju alltid roligt och hemmaskönt – med allt vad det innebär. Det skapas lite mer intresse och man känner att det dyker upp lite fler människor på träningarna och matcherna. Det är trevligt att vi får bjuda både träningar och matcher till vår publik, säger Anneli Andersén.

I och med det mycket intressanta, men också fullspäckade landslagsåret för både F19-landslaget och U20-landslaget så kommer Anneli Andersén och Calle Barrling att dela på förbundskaptenssysslan för båda landslagen.
– Det är väl så tränarskapet ser ut nu: att kunna bolla idéer och tankar väldigt snabbt. Det känns väldigt roligt att vi får testa det. Vi får verkligen att testa det under ett hektiskt år. Vi får också en oerhörd spännvidd när det kommer till utvecklingen av spelarna, säger Andersén.

Ett bevis på det är bland annat att Calle Barrling under torsdagen åker till Zürich där U20-VM i november ska lottas. Där kan Sverige ställas mot alla lag i gruppspelet – förutom de europeiska nationer som har kvalificerat sig för mästerskapet. Och Calle Barrling tycker att det ska bli oerhört spännande att få se vilka nationer Sverige får mäta sina krafter emot.
– Det är bara att konstatera att det är hög standard i år. Titta bara på dom fyra europeiska deltagarnationerna. Min bedömning att alla kan ta sig till final. Oavsett vad vi får i lottningen så kommer det att bli en bra lottning, säger han och fortsätter:
– Alla är erfarna fotbollsnationer rätt igenom. Det är toppnationer i fotbollsvärlden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *