Sport

Alexander Axelsson är favorit

Alexander Axelsson är favorit

Sport På fredag den 5 augusti är det dags för en av nyheterna i 2016 års Sydsvenska Rallycup, Mästarmötet på Millebygden Raceway strax Älmhult.

I en av klasserna är Alexander Axelsson från Skillingaryds MK en av favoriterna.

De bästa i varje klass är inbjudna och ges då möjligheten att tävla om prischeckar till ett sammanlagt värde på upp till 75 000 kronor. I varje av de nio klasserna är segraren garanterad en check med värdet 4 000 kronor och beroende på antalet startande i klassen ges också checkar längre ner i prislistan, en per påbörjat tretal i klassen.

Tävlingen körs som en sprint med två kvalificeringsåk där tiderna slås ihop och slutligen en avslutande finalomgång för varje klass med två körningar där bästa tiden av två genomförda finalåk räknas. Alla som fullföljer de två kvalificeringsåken är klara för final där den långsammaste oavsett klass startar först.

I några av klasserna kan det verka enkelt att redan nu utse vinnare om inget oförutsett inträffar men i de flesta klasserna är det helt ovisst med många möjliga segrare.

Segern i R4 får anses vikt åt Stoffe Nilsson, Hässleholm då två av de kvalificerade utmanarna inte kommer till start. Robert Scholander, Eksjö bygger bil efter den vådliga vurpan i våras medan Markus Theorin, Skillingaryd prioriterar kommande SM-tävlingar.

I R3 A- och B-förare finns en handfull möjliga segrare bland de etablerade A-förarna. Varning utfördas dock för de två B-förarna Anton Claesson, Grimslöv och Tobias Pettersson, Gränna som båda varit totalsnabbast på enskilda stäckor bland tvåhjuldrivna bilar i tävlingar i sommar.

Victor Karlsson, Vimmerby är med sin mångåriga rutin stor favorit i den lilla R2 klassen

De två R1b klasserna är helt ovissa, i elitklassen är de tre snabbaste för tillfället på plats Alexander Axelsson, Skillingaryd, Kim Nilsson, Osby och Robin Liljegren, Karlskrona och i C-klassen är nog Christian Gustafsson, Nässjö knapp favorit.

Även i de två R1a klasserna är det helt omöjligt att utse segrare i förväg. I elitklassen kan alla vinna möjligen med en lite, liten fördel för Hampus Larsson, Kristianstad som kommer till Millebygden med hög fart med sig från sommarens senaste tävlingar. Kampen i C-klassen troligen står mellan de två klubb- och barndomskamraterna Erik Ohlsson och Robin Håkansson, Gullabo.

I Ungdomsklassen finns två av de ungdomar som tävlar mest i Sverige för tillfället Isac Nordström, Kullings och Victor Hansen, Hörby med Isac som favorit.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *