Sport

4–1 blev 4–5 för VGIK

Sport Värnamo GIK hade 4–1 sju minuter in på tredje perioden mot Nittorp men på drygt sju minuter gjorde gästande Nittorp fyra raka mål fram till seger 4–1 (2–0, 2–1, 0–4).

Skott på mål: 30–34 (11–10, 9–9, 10–15).

Vi hade redan skrivit rubriken: VGIK upp i serieledning men så blev det inte.

– Jag kan inte förklara att vi tappade så, en mental kollaps säger VGIK-tränaren Maths Carlgren.

VGIK verkade ha matchen i sin hand och de flesta trodde nog liksom vi på en trepoängare.

– Vi hade kanske lite falsk säkerhet. Nej ,jag vet faktiskt inte, säger Maths Carlgren 45 minuter i matchslut.

Han försöker få en förklaring till denna mentala och spelmässiga genomklappning men har svårt att sätta fingret på det.

Nittorp fick energi genom de två snabba målen inom 20 sekunder. Andrew Whalen blev matchvinnare då han svarade för tre av de fyra sista målen.

Hos VGIK fanns det fram till 4–1 en hel del ljuspunkter. Alexander Heiel var en av få som höll matchen ut, en kämpar som går in stenhårt i allt han tar för sig och vinner många tuffa dueller.

Noteras kan att de två Ljungbyspelare var inlånade till förra matchen inte var med i dag och det var inte heller avsikten. de var ett lån för en enda match.

VGIk tappade från serieledning under matchens gång till en fjärdeplats efter slutsignalen. det är oerhört jämnt i toppen: Jonstorp 15, Alvesta 14, HA 74 13 och VGIK 12. Sedan följer Osby 11, Motala 11, Nittorp 8 oc hNässjö 4.

Närmast väntar Alvesta borta på onsdag, klassiskt derby med andra ord.

Målen
03:46 1-0 Fredrik Eriksson (Martin Pärna)
18:34 2-0 Alexander Heiel (John Pamic/Marcus Bengtsson) spel fem mot fyra
26:32 3-0 Martin Pärna (Kalle Berggren) spel fem mot tre
29:03 3-1 Ludvig Boquist (Alexander Wetterstrand/Eric Andersson) spel fem mot fyra
37:56 4-1 Fredrik Eriksson (Martin Pärna/Victor Wallin)
47:30 4-2 Andrew Whalen (Albert Bolush/Sakarias Andersson)
47:50 4-3 Leonards Rimjans
52:40 4-4 Andrew Whalen (Albert Bolush/Mattias Claar)
54:56 4-5 Andrew Whalen (Ludvig Boquist/Albert Bolush)