Skytte

SM-brons till Rikard Alm

Skytte Rikard Alm, Skillingaryd, knep bronspengen i SM i europeisktjaktskytte i Haninge i helgen.

Rikard Alm tog brons vid SM

Gevärskyttedelen uförs med 40 skott mot fyra olika figurer, 35 skott skjuts på 100 meter där tianss ring är cirka tio cm och nians cirka 15 cm det vill säga samma storlek som femman.

Det skjuts tio skott vardera liggande, stående med stöd mot stolpe och skott stående med vandringskäpp samt fem skott fristående mot vildsvin. Dessa moment görs på 100 meter. Fem skott skjuts på löpande vildsvin på 50 meter/hög hastighet.

Man kan få maximalt 400 poäng vilket ingen skytt har gjort hittills då Europarekordet ligger på 398 poäng.

• Inledde bra
Efter bra skytte för Rikard i första omgången med 198 av 200 möjliga fick han försöka lägga band på nerverna och skjuta så rakt man kunde. Det slutade med 196 av 200 möjliga där de fyra poängen tappades på fristående gris medan resterande gick fint.

Rikard fortsätter att det kändes fantastiskt som att det var möjligt att kunna ta en medalj, men med tanke på hur starkt kulskyttelandslag Sverige faktiskt har, och vid de senaste årens EM har de tagit medalj i kulskytte.

Att kunna matcha dessa grabbar är väldigt skojigt och med tanke att i startlistan fanns bland andra guld- och silvermedaljör i skytte med kula från EM 2018, rekordinnehavaren som även tangerade det europeiska rekordet för kula på 398 av 400 . Totalt fick Rikard ihop 394 poäng av 400 möjliga.

Tilläggas ska att Joel Salomonsson från Skillingaryd också sköt bra och satte nytt personligt rekord på totalresultatet och kulmomentet.

• Medaljerna
Guld: Emil Håkansson, 398 (tangerat Europarekord)
Silver: Anders Benjaminsson, 395
Brons: Rikard Alm, 394

Medaljörerna: Anders Benjaminsson, Emil Håkansson och Rikard Alm.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *